Ny Lokalplan 2021

Som i har kunne læse i kommunes brev er alt ny byg blevet stoppet.

Men fra den 24 marts kan bestyrelsen ikke godkende nye byggetilladelser. Hvis man står og skal bygge nyt skur eller hus, skal man søge kommunen om byggetilladelse.
Dette er en noget større opgave ind i er vant til hos os. I skal forvente at skulle sende dokumentation for at bygge i forhold til BR18 og hvordan i afdræner tagvand.
Bestyrelsen forventer vi fremover, når vi har fået en lokalplan, at vi igen ville skulle stå for at give byggetilladelser.
 
Fremover vil kommunen slå meget hårdere med på ulovlig byggeri. Det vil fremover tage deres tilsynspligt meget mere seriøst. Hvilket bestyrelsen vil sætte pris på.
 
Når i læser den nye lokalplan er der mange gode ting som vi er glade for. Bla. kan man bygge sine småhuse der er under 2.2m indtil 0,5 meter fra hækken. og vi kommer til at kunne bygge skure om til 3.0m de skal så holde 2,5m til skel.
 
En stor begrænsning, er at der kun må laves belægning på 10% her skal fratrækkes der byggeri der er lavet på grunden. Men i store træk må vi kun have 32m2 belægning. Det er alt belægning, fliser, småsten, træ terrasser og beton. dette er alt fra haveindgangen og terrasser der er på grunden. Dette arbejder bestyrelsen på at ændre.
 
Kommunen har også meldt ud, at vi kommer ikke til, at få lov til at kunne parkere på grunden. Så det kommer på sigt til at give os problemer med at kunne lade elbiler op i foreningen. Der vil bestyrelsen komme med et forslag på generalforsamlingen.
 
Kommunen har tænkt sig at "trække en streg i sande" nu. Så det vi har bygget vil for det meste blive lovliggjort. Men i ekstreme tilfælde hvor nogen har bygge alt for meget. Vil man nok få besked på at rive det ulovlige del ned.
 
Forslaget til lokalplan og kommuneplantillæg kan ses på Plandata.dk via nedenstående link https://dokument.plandata.dk/20_10685847_1616414438221.pdf
 
 

Nyt fra den 8 april
 
Total byggestop.
Vi har lige modtaget en lidt forsinket anvisning fra kommunen angående byggestop.
Det betyder at de byggetilladelser bestyrelsen har givet er annulleret og man skal nu ansøge kommunen om byggetilladelse.
 
Byggestoppet gælder fra den 29 marts til 24 maj 2021, hvorefter vi forventer at have en lokalplan vi kan godkende efter.
Nu nu er det ukendt, om kommunen vil overtage byggetilladelser fremover. Det havde de ellers sagt, at det ville de ikke ved de møder vi har holdt med dem.
 
Skriv til byggeudvalget.nv@gmail.com hvis der er nogen spørgsmål omkring jeres byggesag, eller tolkning af dette skriv der er kommet.
 
Brevet kan hentes på det link nedenunder. 
 
Mvh
Bestyrelsen

2021.04.07 Generelt svar om byggemuligheder og byggestop

Svar på spørgsmål vedr. byggeri, herunder pålagt byggestop i
kolonihaveområderne Nordre Vang, som følge af lokalplanforslag 150 med tilhørende kommuneplantillæg nr. 23

Brev fra Tårnby Kommune v1

Brevet der er send fra kommunen til vores Eboks
Her er der link til den nye lokalplan på 115 sider.